Skeeleren op glad asfalt!

De skeelertrainingen vinden plaats op maandagavond in Ten Boer op de baan van Kaakheem; een echte skeelerbaan op afgesloten terrein. Tijdens de trainingen komt o.a. schaatshouding, techniek en de bocht aan bod, zodat kinderen zonder moeite weer overstappen op het ijs.

We streven voor de jeugd naar 3 groepen onderverdeeld naar leeftijd en/of ervaringsniveau. Hiermee zorgen we er voor dat iedereen de best passende training krijgt. Aansluitend aan de jeugdtrainingen zijn er trainingen voor volwassenen.

Mocht het slecht weer zijn, dan verplaatsen we de training naar binnen in Kardinge.

Goed materiaal is het halve werk. Een helm is verplicht en we raden aan om goede skeelers te gebruiken tijdens de trainingen.

Er is veel keuze in wieltjes, onderstellen en schoenen. Je kan altijd bij de trainers terecht voor een goed advies, maar je kan natuurlijk ook naar een gespecialiseerde winkel. Denk hierbij aan PerfectSkate (in Kardinge), van Lingen in Twijzelerheide of Haico Bouma in Oudehaske. 

Via deze link kun je ook veel info vinden over waar je aan moet denken als je start met skeeleren.

 
 
 
De trainingstijden zijn als volgt:
Maandag 18.00-19.00 | Jeugd
Maandag 19.15-20.30 | Volwassenen
 
 De skeelertrainingen starten op 8 april.

Een keertje komen kijken en meedoen kan altijd! Meld je aan voor de skeelertraininingen op zomertraining@yvg.nl

Kaakheem in Ten Boer is goed bereikbaar met fiets, auto en openbaar vervoer. Voor ouders is er de mogelijkheid om te blijven kijken en een kopje koffie te drinken.