Fietstraining voor alle niveaus

De fietstraining van YVG vindt vanaf april tot en met september plaats in en om Groningen. Het is zowel mogelijk om een technische fietstraining te volgen als in groepsverband door het Groninger land te fietsen.

De fietstraining bestaat uit veel intervaltrainingen en is een uitstekende voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen.  Er wordt gefietst in de Onlanden en verzamelpunt is de uitkijktoren in de Onlanden. De training is op maandagavond om 18.30 uur en duurt ca 1,5 uur uur. Vanaf mei beginnen de trainingen om 18.45 uur. 

Naast de fietstraining wordt er in groepsverband door het Groninger land gefietst.  De gemiddelde snelheid is circa 28 km/u en er wordt onderweg gestopt voor een bakje koffie. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt er in twee snelheidsgroepen gefietst. De groepsritten vertrekken vanuit Kardinge  op dinsdag- en vrijdagochtend. om 9.30u. Bij deze ritten is geen trainer aanwezig en zijn ook geen trainingskosten van toepassing

Doe je mee?

 Wil je deelnemen aan de fietstraining geef je dan op via het volgende mailadres zomertraining@yvg.nl. We wensen je alvast een goede voorbereiding voor het volgende schaatsseizoen.  De fietstrainingen starten op 8 april en de fietsgroepen op 9 april.
 
Aan de training kunnen alle leden van YVG deelnemen vanaf 14 jaar en ouder. Bij het fietsen heb je een deugdelijke racefiets nodig. Het dragen van een helm is verplicht. Het dragen van handschoenen wordt aanbevolen. Verder is het handig om nauw sluitende fietskleding te dragen. 

 

Jeugdleden die graag in de zomer willen fietsen raden we aan om dit te doen bij NWVG (Groningen)Stormvogels (Veendam) en of Meteoor (Assen/Roden). Deze verenigingen beschikken over de expertise en materialen om de jeugd een goede training te kunnen geven.