Blijf fit tijdens het zomerseizoen!

We organiseren droogtraining  voor zowel de jeugd,  recreanten als de wedstrijdrijders. Wil je meedoen of een keer proberen? Meld je aan via zomertraining@yvg.nl

Droog- en looptraining voor de jeugd

Training in (ten minste) twee groepen voor onze jeugdleden (van jongere pupillen tot en met junioren C). Aan de hand van verschillende oefeningen afgewisseld met spel wordt gewerkt aan de conditie en schaatsbewegingen. We zorgen voor een goede indeling op basis van leeftijd en ervaring. Deze training vindt plaats op woensdag op Kardinge en is van 18.00 tot 19.00 uur. Verzamelen bij het hek voor bij de ingang van Kardinge. Start trainingen op woensdag 10 april.

Extra coördinatie-spiertraining jeugd 

Voor de oudere jeugd vanaf junior C die al goed gewend zijn aan zomertraining organiseren we een extra prestatie gerichte training. Een gevarieerde training met o.a. core stability, schaatsbeweging simulaties, kracht/sprong/sprint/reactie als voorbereiding op het schaatsseizoen. Bij deze training wordt er het nodige van je gevraagd. Deze trainingen vinden op vrijdag plaats op Kardinge van 18.30 tot 19.45.  Verzamelen bij het hek voor bij de ingang van Kardinge. Eerste training is op vrijdag 12 april.

Droogtraining voor recreanten en wedstrijdrijders

 De deelnemers doen aan conditietraining, looptraining en training via specifieke schaatsoefeningen o.a. met het gebruik van weerstandskoorden.  Er wordt getraind in twee groepen. Er is zowel een  trainingsgroep voor de recreanten en masters als voor de wedstrijdrijders.  De trainingen zijn op woensdag in het Stadspark  en aanvang van de trainingen is 18.30 u. De recreanten en mastersgroep start 10 april. De groep wedstrijdrijders starten na de meivakantie op 8 mei.