Wedstrijdrijders

Vind je het leuk om deel te nemen aan wedstrijden? Bij YVG bieden we de mogelijkheid om zowel langebaanwedstrijden als marathons te rijden. Onder begeleiding van onze ervaren trainers kun je wekelijks werken aan het verbeteren van je technische vaardigheden en uithoudingsvermogen. Tijdens de wedstrijden kun je jezelf uitdagen en proberen je persoonlijke records te verbeteren.

Langebaan

Tijdens het schaatsseizoen organiseert YVG diverse wedstrijden voor verschillende leeftijdscategorieën in Kardinge. Deze wedstrijden vinden plaats op zaterdagochtenden voor de jeugd (Pupillen en Junioren C) en op zaterdagavonden voor de Junioren B t/m Masters.  De wedstrijdafstanden variëren tussen 500 meter en 10.000 meter, wat een gevarieerd aanbod voor de deelnemers biedt.

Aan het einde van het seizoen organiseren we de YVG-clubkampioenschappen, waar alle YVG-leden aan kunnen deelnemen, zowel wedstrijdrijders als recreanten. We moedigen iedereen aan om mee te doen!

Naast de eerder genoemde wedstrijden kun je deelnemen aan interclubwedstrijden. Deze wedstrijden worden door YVG georganiseerd in samenwerking met andere schaatsverenigingen verspreid over heel Nederland. Als het je leuk lijkt om eens op een andere ijsbaan te schaatsen en daarbij YVG te vertegenwoordigen, nodigen we je van harte uit om je aan te melden. Je kunt dit doen door een e-mail te sturen naar wedstrijden@yvg.nl

Trainingstijden

 

Dag

Tijdstip

Training voor

Maandag

18.30u – 19.45u

Wedstrijdrijders langebaan en marathon

Dinsdag

  

Woensdag

16.45u – 18.00u

Wedstrijdrijders langebaan en marathon

Donderdag

  

Vrijdag

18.30u – 19.45u

Wedstrijdrijders langebaan en marathon

Zaterdag

 

 

Zondag

17.00u -18.00u

YVG uur voor alle leden

Marathon schaatsen

Ben je meer van de lange afstanden, dan is marathon rijden misschien wat voor jou. Ook dit is mogelijk bij YVG. We organiseren meerdere keren per week trainingen specifiek gericht op marathonschaatsen. Er zijn er meerdere mogelijkheden om mee te doen met marathonschaatscompetities.

In Groningen is dat de Bouwbedrijf Speelman competitie op de woensdagavond. Deze competitie bestaat uit 12 wedstrijden. Er wordt op 3 verschillende niveaus gereden.  Meer informatie is te vinden op de website van de Bouwbedrijf Speelman competitie

De Regio Noord Oost marathon schaatscompetitie is een regionale competitie die bestaat uit tien wedstrijddagen  op de ijsbanen van Deventer, Enschede, Groningen, Heerenveen en Leeuwarden. Er wordt op 4 niveuas gereden. Meer informatie is te vinden op de website van Marathonschaatsen regio NO.

 Eens per jaar organiseert YVG de Open YVG Marathon Kampioenschappen (OYMK) voor alle leden van ijsverenigingen in (Noord) Nederland. Voor onze YVG-deelnemers bestaat de kans om bij zowel de dames als de heren een prestigieuze wisselbokaal te winnen. Bij de dames gaat het om de Jan Lammerts bokaal en bij de heren om de Hein van Boven bokaal.

 

Pupillen Ft/m 7 jaarNeo-Senioren 119 jaar
Pupillen E8 jaarNeo-Senioren 220 jaar
Pupillen D9 jaarNeo-Senioren 321 jaar
Pupillen C10 jaarNeo-Senioren 422 jaar
Pupillen B11 jaarSenioren A23 t/m 28 jaar
Pupillen A12 jaarSenioren B29 t/m 38 jaar
  Masters A39 t/m 43 jaar
Junioren C 113 jaarMasters B44 t/m 48 jaar
Junioren C 214 jaarMasters C49 t/m 53 jaar
Junioren B 115 jaarMasters D54 t/m 58 jaar
Junioren B 216 jaarMasters E59 t/m 63 jaar
Junioren A 117 jaarMasters F64 t/m 68 jaar
Junioren A 218 jaarMasters G69 jaar en ouder

Jaarlijkse peildatum voor een categorie is 30 juni.
Dit betekent: als je op 30 juni bijvoorbeeld 17 jaar wordt of bent, dan ben je junior A 1. Word je op 1 juli of daarna 17 jaar dan ben je junior B 2.