Trainen met plezier

Bij YVG staat plezier op één! Op die manier leren we kinderen spelenderwijs de schaatstechniek.  Tijdens de trainingen in groepsverband draait het om lekker actief bezig zijn en jezelf uitdagen om nieuwe vaardigheden aan te leren. We sluiten met onze trainingsaanpak aan bij het meerjaren opleidingsplan dat de KNSB heeft ontwikkeld.  

De schaatslessen vinden plaats in sportcentrum Kardinge en worden gegeven voor alle kinderen van 4 tot 15 jaar (pupillen A t/m F en junioren C). Onze jeugdtrainers zorgen ervoor dat de kinderen worden ingedeeld in verschillende niveaugroepen, zodat de trainingen aansluiten bij het niveau en de technische vaardigheden van elk kind.

Alle informatie op een rijtje

Als nieuw jeugdlid komt er veel informatie op je af. In dit overzicht  hebben we alles op een rijtje gezet.  We verwelkomen je graag om samen plezier te beleven en te leren schaatsen! 

Jeugdwedstrijden

Wedstrijdschaatsen betekent dat je leert om je te concentreren en focussen, om te gaan met stress en teleurstellingen, en om alles uit jezelf te halen. Maar bovenal staat plezier voorop. Tijdens het schaatsseizoen organiseert YVG regelmatig jeugdwedstrijden. Deze wedstrijden zijn meestal op zaterdagochtend.

Naast de gebruikelijke langebaanwedstrijden over verschillende afstanden, bieden we ook uitdagende wedstrijdvormen aan, zoals de mass-start en pack races.

Alle jeugdleden hebben de mogelijkheid om zich hiervoor in te schrijven. Hieronder leggen we uit hoe dat in zijn werk gaat. Zorg er in ieder geval voor dat je de kalender en de Sportity app in de gaten houdt voor aankondigingen van leuke wedstrijden!

Materiaal & helm

Goed materiaal is het halve werk. Laat je goed voorlichten. Dit kan natuurlijk bij onze trainers, maar ook in schaatswinkels. Verschillende winkels bieden de mogelijkheid om leaseschaatsen te nemen. Dit heeft als voordeel dat je niet elk jaar nieuwe schaatsen hoeft aan te schaffen vanwege de ‘groeiende voeten’. Zelfs gedurende het seizoen kun je overstappen op grotere schaatsen als dat nodig is.

Gert Beenus schaatsservice in Bedum en PerfectSkate in Kardinge bieden beide leaseschaatsen aan. Dit zijn zowel vaste als klapschaatsen. Voor meer informatie en de voorwaarden kun je het beste even in een van de winkels informeren.

We adviseren om kinderen al op jonge leeftijd een schaatshelm te laten dragen, dit om mogelijk letsel te voorkomen. Veiligheid staat voorop!

Trainingstijden jeugd

De YVG-trainingen voor de jeugd worden gegeven op zaterdagochtend op de 400 m baan in Kardinge. We starten de training om 10 uur door gezamenlijk in te lopen (op sportschoenen) als warming-up, voordat we om 10.15 uur het ijs op gaan.

 YVG biedt voor de Pupillen A en Junioren C extra trainingen aan op maandagavond en woensdagmiddag.

Voor de pupillen B t/m F is het mogelijk om naast de zaterdagochtend ook op woensdagmiddag te trainen. Deze trainingen worden verzorgd door het gewest en vinden plaats op de ijshockeybaan. Je kunt meetrainen tijdens 1 van de 3 blokken van 45 minuten.

Wil je eens meetrainen? Meld je dan aan voor een proeftraining via onze contactpagina

Aanmelden voor wedstrijden

 Om mee te kunnen doen aan wedstrijden heb je een licentie nodig. Als je die hebt kan je je inschrijven voor wedstrijden via de website van de KNSB. Wil je op de hoogte blijven van de wedstrijden (uitslagen, startlijsten enz.) dan raden wij aan om de Sportity-app te downloaden (gebruik code: BAAN-GRO).

Dag

Tijdstip

Training voor

Maandag

18.30u – 19.45u

Pupillen A, Junioren C

Dinsdag

  

Woensdag

16.30u -17.15u 1e blok
17.20u-18.05u 2e blok
18.10u-19.00u 3e blo
k

Pupillen B t/m F

 

 

16.45u – 18.00u

Pupillen A, Junioren C

Donderdag

  

Vrijdag

 

 

Zaterdag

10.00u -11.15u

Pupillen A t/m F, Junioren C

Zondag

17.00u -18.00u

YVG uur voor alle leden

Categorie

Leeftijd

Pupillen F

t/m 7 jaar

Pupillen E

8 jaar

Pupillen D

9 jaar

Pupillen C

10 jaar

Pupillen B

11 jaar

Pupillen A

12 jaar

Junioren C1

13 jaar

Junioren C2

14 jaar
Jaarlijkse peildatum voor een categorie is 30 juni.
Dit betekent: als je op 30 juni bijvoorbeeld 10 jaar wordt of bent, dan ben je Pupillen C. Wordt je op 1 juli of daarna 10 jaar dan ben je Pupillen D.