Trainen met plezier

Plezier staat bij YVG op één! Op die manier leren we kinderen spelenderwijs de schaatstechniek.  Tijdens de trainingen in groepsverband draait het om lekker actief bezig zijn en jezelf uitdagen om nieuwe vaardigheden aan te leren. We sluiten met onze trainingsaanpak aan bij het meerjaren opleidingsplan dat de KNSB heeft ontwikkeld.  

De schaatslessen vinden plaats in sportcentrum Kardinge en worden gegeven voor alle kinderen van 4 tot 15 jaar (pupillen A t/m F en junioren C).  De kinderen worden door onze jeugdtrainers ingedeeld in verschillende niveaugroepen. Hiermee zorgen we ervoor dat de trainingen zijn afgestemd op het niveau en de technische vaardigheden van ieder kind.

Ben je nog geen lid, maar zou je graag eens mee willen trainen? Meld je dan aan voor een proeftraining via onze contactpagina.

Wedstrijden

Wedstijdschaatsen is leren focussen en concentreren, leren omgaan met stress en teleurstellingen en het uiterste uit jezelf proberen te halen. Maar ook hiervoor geldt dat plezier voor op staat. YVG organiseert tijdens het schaatsseizoen regelmatig jeugdwedstrijden.

Naast de langebaanwedstrijden over verschillende afstanden organiseren we ook uitdagende wedstrijdvormen zoals de mass-start en de pack races. 

Alle jeugdleden kunnen zich hiervoor opgeven. Hoe dat moet leggen we hieronder uit. Houd  in ieder geval de kalender en de Sportity app in de gaten voor leuke wedstrijden!

Materiaal & helm

Goed materiaal is het halve werk. Laat je goed voorlichten. Dit kan natuurlijk bij onze trainers, maar ook in schaatswinkels. Verschillende winkels bieden de mogelijkheid om leaseschaatsen te nemen. Dit heeft als voordeel  dat je niet elk jaar nieuwe schaatsen hoeft aan te schaffen voor de “groeiende voeten”, en zelfs in het seizoen over kan stappen op grotere schaatsen.  

Gert Beenus schaatsservice in Bedum en PerfectSkate in Kardinge bieden beide leaseschaatsen aan. Dit zijn zowel vaste als klapschaatsen. Informeer in de winkel naar de mogelijkheden en voorwaarden.

We raden  aan om kinderen vanaf jongs af aan een schaatshelm op te doen met schaatsen om letsel zo veel mogelijk te voorkomen. 

Trainingstijden jeugd

De YVG-trainingen voor de jeugd worden gegeven op zaterdagochtend op de 400 m baan in Kardinge. We starten de training om 10 uur door gezamenlijk in te lopen (op sportschoenen) als warming-up, voordat we om 10.15 uur het ijs op gaan.

 YVG biedt voor de Pupillen A en Junioren C extra trainingen aan op maandagavond en woensdagmiddag.

Voor de pupillen B t/m F is het mogelijk om naast de zaterdagochtend ook op woensdagmiddag te trainen. Deze trainingen worden verzorgd door het gewest en vinden plaats op de ijshockeybaan. Je kunt meetrainen tijdens 1 van de 3 blokken van 45 minuten.

Aanmelden voor wedstrijden

 Om mee te kunnen doen aan wedstrijden heb je een licentie nodig. Als je die hebt kan je je inschrijven voor wedstrijden via de website van de KNSB. Wil je op de hoogte blijven van de wedstrijden (uitslagen, startlijsten enz.) dan raden wij aan om de Sportity-app te downloaden (gebruik code: BAAN-GRO).

Dag

Tijdstip

Training voor

Maandag

18.30u – 19.45u

Pupillen A, Junioren C

Dinsdag

  

Woensdag

16.30u -17.15u 1e blok
17.20u-18.05u 2e blok
18.10u-19.00u 3e blo
k

Pupillen B t/m F

 

 

16.45u – 18.00u

Pupillen A, Junioren C

Donderdag

  

Vrijdag

 

 

Zaterdag

10.00u -11.15u

Pupillen A t/m F, Junioren C

Zondag

17.00u -18.00u

YVG uur voor alle leden

Categorie

Leeftijd

Pupillen F

t/m 7 jaar

Pupillen E

8 jaar

Pupillen D

9 jaar

Pupillen C

10 jaar

Pupillen B

11 jaar

Pupillen A

12 jaar

Junioren C1

13 jaar

Junioren C2

14 jaar