Schaatsen als recreant bij YVG

Lijkt het je leuk om te schaatsen, maar wil je (nog) geen wedstrijden rijden, dan kun je bij de Recreanten terecht. Samen met een trainer ga je zowel aan je techniek als conditie werken. De trainingsuren zijn op verschillende dagen en worden zowel ’s ochtends, ’s middags als ‘s avonds gegeven. Tijdens ieder recreanten uur zijn er meerdere groepen en wordt er op verschillende niveaus getraind. Op deze manier kun je lekker op je eigen niveau aan de slag. En mocht je toch een keer een wedstrijd willen rijden dan kan dat bij een aantal clubwedstrijden die YVG organiseert en natuurlijk bij de clubkampioenschappen.

Voor de jeugdschaatsers die niet op de jeugduren kunnen trainen, is er de mogelijkheid om zich als jeugdrecreant op te geven.

Doe mee met een proefles!

Als recreant kun je eenmaal een proeftraining volgen. Hiervoor moet je je tijdig aanmelden. Daarnaast moet je voor het betreffende uur een toegangskaartje kopen bij de kassa van Kardinge. Je kunt je aanmelden door je naam, geboortedatum en de datum waarop je de proeftraining wilt doen door te geven via onze CONTACTPAGINA. Wij zullen je gegevens dan doorgeven aan Sportcentrum Kardinge, zodat je een trimkaartje kunt kopen, en de trainers inlichten.

Trimkaart

Recreanten hebben een trimkaart nodig voor het trainen tijdens het recreanten uur. Meer informatie over de aanschaf van deze trimkaart is te verkrijgen via de website van Sport050.

Trainingstijden voor de recreanten

Gedurende het winterseizoen zijn er aparte trainingsuren voor recreanten (trimuren). Er kan gekozen worden uit één van de volgende trainingen:

  • dinsdagochtend 10.00-11.30 uur
  • dinsdagavond 19.00-20.15 uur
  • donderdagochtend 10.00-11.30 uur
  • donderdagavond 19.00-20.15
  • vrijdagmiddag 17.00-18.15 uur

Recreanten geven zich op voor een bepaald tijdstip. Bij verhindering op het gewone uur, kan er op een ander tijdstip, na overleg met de trainerscontactpersoon van die avond/ochtend, worden getraind. Dit in verband met drukte tijdens de recreanten trainingen. Zie ook: Overzicht Schaatstrainingen YVG