Helm
Het dragen van een helm tijdens de trainingen is verplicht.

Huur skates en beschermingsmiddelen
Speciaal voor beginners en nieuwsgierigen heeft YVG een flinke partij probeerskates. Je kunt dus langskomen zonder dat je skates hebt, maar laat het even weten wanneer dit het geval is.

Bitjes
Het dragen van bitjes is niet verplicht, wel raden we het aan om ze te dragen als je vaker skeelert.

Transponders
Elke junior wedstrijdlicentiehouder (J, K, P1) met uitzondering van de categorieën Pupillen 2, 3 en 4, is verplicht om bij de landelijke wedstrijden (ook NK) met een eigen transponder te rijden. De transponder dient bevestigd te worden boven de enkel. Rijders dienen zelf een transponder aan te schaffen of te huren bij MyLaps.com. Meer informatie hierover is te lezen op www.knsb.nl.

Wielen en voorschriften diameter
Het sectiebestuur Inline-skaten volgt het reglement van de Europese bond (art. 21.2.c.). Deze bepaalt dat de toegestane wieldiameter voor pupillen 2, 3 en 4 maximaal 90 mm is. De Kadetten en Pupillen 1 mogen maximaal op 100 mm rijden. De maximale toegestane wieldiameter voor masters, senioren en junioren is 110 mm.

Clubkleding
Wij willen iedereen en zeker de wedstrijdrijders aanmoedigen om in clubkleding te rijden. De nieuwe clubkleding kan gekocht worden bij schaats- en skeelershop PerfectSkate in Sappemeer.

Op welke wielen mag ik rijden tijdens wedstrijden?
Het sectiebestuur Inline-skaten volgt het reglement van de Europese bond (art. 21.2.c.) en zal er op toezien dat iedereen op de juiste wieldiameter rijdt.
Pupillen 2, 3 en 4 mogen maximaal op wielen met een diameter van 90 mm rijden. Kadetten en pupillen 1 mogen maximaal op wielen met een diameter van 100 mm rijden. Junioren B en ouder mogen op 110 mm wielen rijden. 125 mm mogen alleen bij marathons in categorie Junioren A of ouder.