Corona Protocol YVG-uur Seizoen 20-21


We kunnen weer schaatsen in Kardinge! We mogen weer, maar er gelden strenge regels om verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. In deze nieuwsbrief lichten we de gang van zaken rondom het YVG-uur toe.

YVG is als huurder verplicht zich aan het Corona protocol van Kardinge te houden en de wettelijke regels. Alles wat hieronder beschreven staat is hier op gebaseerd.

Route in sportcentrum Kardinge
Kardinge heeft een voorgeschreven route, met lijnen aangegeven op de vloer. In de bijlage, hiernaast of onder, zie je de route die van toepassing is voor het YVG-uur.

In de draaideur, die toegang geeft tot de 400 meterbaan, mag maar 1 bezoeker per compartiment van het YVG-uur passeren.
Tot op het ijs geldt overal de 1,5m regel!

Aanwezigheids-registratie op het YVG-uur
YVG moet als huurder van de ijsbaan, net als in de horeca, de naam en het telefoonnummer noteren van leden die het YVG-uur bezoeken. We zullen ook de ouder die een jeugdlid haalt en brengt registreren. Lijsten worden na 14 dagen vernietigd.

Voor de draaideur tot de baan staat een poster met 5 check vragen voor de bezoeker van het YVG-uur. Beantwoord je 1 van de vragen positief, dan mag je helaas niet komen schaatsen.
 1. Had u één of meerdere van de volgende klachten in de afgelopen 24 uur?
  • hoesten
  • neusverkoudheid
  • verhoging/koorts ( 38 graden en hoger)
  • benauwdheidsklachten
 2. Heb je op dit moment een huisgenoot met verhoging/koorts, hoesten en/of benauwdheidsklachten?
 3. Ben je de afgelopen 14 dagen positief getest op het Coronavirus?
 4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het Coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij klachten had?
 5. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het Coronavirus is vastgesteld?
Toegang tot de het YVG-uur tussen 16.45 en 17.15 uur
Na de draaideur staat de YVG-coronacoördinator of zijn vervanger klaar met een YVG-ledenlijst. De naam van elke bezoeker van het YVG-uur wordt afgetekend op de ledenlijst.
De YVG-coronacoördinator of zijn plaatsvervanger is van 16.45-17.15 uur aanwezig om bezoekers van het YVG-uur af te tekenen op de ledenlijst. Na 17.15 uur gaat het hekje voor de draaideur dicht.

Thuis omkleden
Kom in je schaatskleding naar de ijsbaan.
Gebruik geen kleedkamer, met uitzondering voor het gebruik van de WC.

Ouder/begeleider brengen en halen
In het Kardinge Corona protocol van 8 oktober 2020, 14.00 uur is het NIET meer toegestaan dat een ouder/begeleider op de ijsbaan blijft als toeschouwer. Bij de jongste jeugd mag er 1 ouder/begeleider per kind mee naar binnen om te helpen met het aantrekken van de schaatsen. Tijdens het YVG-uur dient de ouder/begeleider de accommodatie te verlaten.
Om 18.00 uur mag de ouder/begeleider weer helpen bij de ijsbaan met de schaatsen.

Advies mondkapje
Het is nog niet verplicht door Kardinge, maar we raden sterk aan om een mondkapje te dragen voor het binnen gaan van Kardinge tot je op het ijs stapt. En bij het verlaten van het ijs ook weer een nieuw mondkapje op te doen.

Huiswaarts, (tijdelijk) géén horeca
Als je van het ijs afgaat, is de 1,5 meter regel weer van toepassing.
Bij het verlaten van de 400 meter baan één persoon in het compartiment van de draaideur. En verlaat Kardinge volgens de voorgeschreven route : Zie bijlage, zie hiernaast of onder.
Verzamel je niet in de hal of het restaurant, doe dat buiten. Een gezellige nazit in het restaurant is niet mogelijk. De horeca van Kardinge is gesloten tot, zover nu bekent 26 oktober.

Introducé(e) YVG-uur mag nog steeds
Het blijft mogelijk, voor een YVG-lid, om een introducé(e) mee te nemen naar het YVG-uur. Daarvoor moet het YVG-lid een mail sturen naar de YVG-coronacoördinator, corona.co@yvg.nl. Uiterlijk zaterdag 12.00 uur. In deze mail staan: naam en telefoonnummer van de introducé(e).
De YVG-coronacoördinator stuurt een mail terug of dit akkoord is of niet.
Ook de introducé(e) moet alle vragen van de gezondheidsverklaring met NEE kunnen beantwoorden!

We kunnen weer schaatsen! We mogen weer.
Tot ziens op het ijs.

Wim van Hardeveld, YVG-coronacoördinator
corona.co@yvg.nlUitgave: 1; d.d. 9 oktober 2020.